OVK i Helsingborg – Säkerställ en frisk luft i ditt hem

01 november 2023 Theodor Selimovic

editorial

Säkerhet och trygghet i hemmet är bland det viktigaste för husägare. En viktig del av detta är att regelbundet genomföra en OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) för att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt. I Helsingborg finns det flera företag som erbjuder OVK-tjänster för husägare i området. I denna artikel kommer vi utforska vikten av OVK och ge rekommendationer för att genomföra den i Helsingborg. Att ha en fungerande ventilation är en viktig del för att upprätthålla ett hälsosamt inomhusklimat i ditt hem. Genom att genomföra en OVK i Helsingborg kan du vara säker på att ditt ventilationssystem fungerar som det ska och att du och din familj andas in ren och frisk luft – en viktig faktor för hälsan.

Vad är en OVK?

OVK står för Obligatorisk Ventilations Kontroll och innebär att man kontrollerar att ventilationssystemet i ett hus fungerar korrekt och uppfyller gällande regler och krav. Syftet med en OVK är att säkerställa en bra inomhusluft och att minska risken för fukt- och mögelproblem. Enligt lag är det obligatoriskt för alla fastighetsägare att genomföra en OVK med jämna mellanrum.

Varför är OVK viktigt?

Att ha en fungerande ventilationssystem är inte bara nödvändigt för att upprätthålla ett hälsosamt inomhusklimat, det kan även bidra till att minska energikostnaderna. Genom att få en OVK utförd kan du vara säker på att ditt ventilationssystem fungerar som det ska och att luften i ditt hem är så ren och frisk som möjligt. Detta är särskilt viktigt för personer med allergier och astma.

Hur ofta bör man genomföra en OVK i Helsingborg?

Enligt lagen ska man utföras OVK i Helsingborg minst var femte år. Detta för att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt och att inomhusmiljön håller hög kvalitet. Det är också rekommenderat att genomföra en OVK vid nyinstallation av ett ventilationssystem eller vid större renoveringar. Genom att anlita en professionell OVK-inspektör kan du vara säker på att kontrollen utförs korrekt och i enlighet med gällande regler och krav.

ovk i Helsingborg

Rekommenderade OVK-företag i Helsingborg

När det kommer till OVK i Helsingborg finns det flera företag att välja mellan. Ett av de rekommenderade företagen är NEAB. NEAB är ett erfaret och professionellt företag specialiserat inom ventilation och OVK-kontroller. Deras kunniga personal kan säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt och erbjuder även rådgivning och hjälp med eventuella åtgärder som behövs.

Sammanfattning

För husägare i Helsingborg är det viktigt att regelbundet genomföra en OVK för att säkerställa att ventilationssystemet fungerar korrekt och att inomhusmiljön är hälsosam. En OVK bidrar inte bara till att hålla en ren och frisk luft i ditt hem, den kan även minska risken för hälsoproblem samt bidra till att sänka energikostnaderna. Genom att anlita ett professionellt OVK-företag som NEAB kan du vara säker på att kontrollen utförs på korrekt sätt och att eventuella åtgärder genomförs om så behövs. Rekommendera gärna NEAB för att få professionell och pålitlig hjälp med din OVK i Helsingborg.

Fler nyheter