Komplett guide till flyttstädning i Stockholm

22 januari 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Flyttstädning är viktigt både för att säkerställa att den nya boende får ett rent och välkomnande hem och för att du ska kunna få din deposition tillbaka om du hyrt bostaden. I Stockholm erbjuder många företag tjänster inom flyttstädning som kan garantera en noggrann och effektiv städning. I den här artikeln går vi igenom grundläggande information om flyttstädning i Stockholm, tips för att göra det själv och hur du hittar ett pålitligt städföretag som kan underlätta din flyttprocess.

Varför flyttstädning är viktigt

När du flyttar från en bostad till en annan i Stockholm är det viktigt att du utför en ordentlig flyttstädning. Detta är inte bara en artighetsåtgärd gentemot de som flyttar in efter dig utan ofta en del av avtalet i din hyreskontrakt eller köpeavtal. Att lämna lägenheten i ett rent och snyggt skick är en fråga om både hygien och respekt. Många är inte medvetna om att flyttstädningen är mycket mer omfattande än en vanlig städning. Det innebär rengöring bakom och under vitvaror, inuti skåp och lådor, samt att avkalka badrum och köksdetaljer. Dessutom ingår ofta rengöring av fönster och fönsterkarmar, vilket kan vara tidskrävande och fysiskt krävande.

flyttstädning i Stockholm

Tips till dig som vill utföra flyttstädning i Stockholm själv

Om du väljer att utföra flyttstädningen på egen hand finns det några punkter att tänka på. Först och främst, se till att du har all nödvändig städutrustning och rengöringsmedel. Det kan vara en god idé att skapa en checklista för att säkerställa att du inte missar någon del av städningen.

  • Börja med att plocka bort allt löst skräp och tömma alla skåp och lådor.
  • Städa rum för rum och börja uppifrån och arbeta dig nedåt så att damm och smuts faller till golvet som du städar sist.
  • Glöm inte bort svåråtkomliga ställen som bakom radiatoren eller uppåt taklisterna.
  • Använd rätt typ av rengöringsmedel för olika ytor för att undvika skador och för att uppnå bästa resultat.

Fördelarna med att anlita professionell hjälp

Ett alltmer populärt alternativ för stockholmarna är att anlita professionell hjälp för flyttstädningen. Med professionella städare får du inte bara mer tid att fokusera på själva flytten, men du kan även vara säker på att städningen utförs grundligt och effektivt. Professionella städare har rätt verktyg och kunskapen som krävs för att rengöra bostaden från golv till tak på ett sätt som tillfredsställer även de mest noggranna hyresvärdar eller mäklare. En annan fördel med att anlita en städtjänst är att många företag erbjuder nöjdhetsgarantier. Detta innebär att om du eller den nya hyresgästen inte är nöjd med städningen, kommer de tillbaka och åtgärdar det utan extra kostnad.

Fler nyheter